Een functionele website dankzij een doordacht webdesign

Een website is pas goed als deze ook functioneel is. Dat lijkt een vrij logische uitspraak, toch voldoet niet elke website aan het doel waarvoor het is gemaakt. Dit heeft voornamelijk te maken met het webdesign. Met name statische website, waarbij sprake is een enkele combinatie van html en cc, zijn minder functioneel. Laat je informeren door webdesign westland. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat een dergelijke website minder eenvoudig te updaten is. Dat is jammer, als ondernemer of organisatie snij je jezelf dan behoorlijk in je vingers. Zoekmachines letten namelijk ook op de frequentie waarmee een website wordt ververst. Verse content geeft namelijk de indruk dat je actief bezig bent met je online aanwezigheid.

Dynamisch of statisch

De dynamische website is het tegenovergestelde van de statische variant. Hierbij is het webdesign van groot belang. Doordat je bij een dynamische website wél de mogelijkheid hebt om deze te updaten, ben je vaak ook in staat om het design in grote lijnen te bepalen. Dergelijke websites werken vaak met blokken die je op bepaalde posities kunt weergeven. Door bijvoorbeeld een slider te gebruiken om de nieuwste producten te tonen aan de bezoeker, bepaal je voor een groot gedeelte zelf het webdesign. Dit dient dus flexibel te zijn, zonder dat het de functionaliteit van de website wijzigt.

Webdesign + WordPress = Succes

Een veel gebruikt systeem voor het bouwen van een dynamische website is WordPress. In essentie is WordPress niks anders dan een teksteditor waarmee je de vormgeving en de inhoud van je website kunt bepalen. Je kunt een blog bijhouden, een webwinkel organiseren of digitale producten verkopen. Doordat WordPress veel gebruik maakt van plugins, kleine stukjes software die een extra functionaliteit toevoegt, ben je in staat om de website helemaal zelf vorm te geven. Dat wil niet zeggen dat je geen webdesigner nodig hebt. Je zal hoe dan ook toch uit moeten gaan van een basis ontwerp. Ben je op zoek naar een nieuwe website of wil je jouw huidige website van een nieuw webdesign voorzien, ga dan eens langs bij de webdesigner.