De voordelen van een zoekmachine optimalisatie specialist

Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf een website of webshop (of misschien wel beide). Leuk dat steeds meer mensen willen ondernemen, maar voor jouw onderneming en aanbod is het eigenlijk niet heel positief. Want, hoe meer er wordt aangeboden, hoe kleiner de kans wordt dat mensen jouw product kiezen. Wij leggen je uit hoe zoekmachine optimalisatie jou een handje kan helpen!

Zoekmachine optimalisatie: wat is het?

Het woord zegt het eigenlijk al: jouw website wordt geoptimaliseerd zodat jouw website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines als Google komen te staan. We noemen dat ook wel SEO (a.k.a. Search Engine Optimization).

Bij zoekmachine optimalisatie kijk je naar verschillende factoren:

  1. Hoe is mijn website in elkaar gezet (een stukje techniek),
  2. Welke content heb ik op mijn pagina’s staan en is dit relevant voor de consument (een stukje content optimalisatie en dus weer SEO),
  3. De waarde van jouw website (vaak uitgedrukt in Domain Authority) en
  4. Hoe doen jouw concurrenten het? (hoe groot is hun backlink profiel).

Er komt dus een hoop bij kijken om jouw website te optimaliseren en klaar te maken voor goede posities binnen zoekmachines. Heb jij de kennis in huis om jouw website zowel technisch als content gericht goed in elkaar te zetten? Just do you! Heb jij, of iemand uit je team, er weinig of misschien zelfs geen verstand van? Schakel dan een specialist in. Bij Webleaders kijken ze niet alleen naar jouw website, maar ook naar jouw concurrenten en hoe je hen een stapje voor kan zijn. Handig!

Waarom je niet gelijk resultaat ziet

Oke, dus je hebt je website aangepast (of laten aanpassen) en je staat klaar om de orders in ontvangst te nemen. Maar, die orders blijven nog even uit. Hoe komt het? Google checkt elke dag duizenden, of eigenlijk miljoenen, websites. Zij kijken naar de relevantie van jouw website ten opzichte van verschillende zoekwoorden. Wees geduldig, want Google heeft het best druk. Het kan dus zo zijn dat jouw organische posities pas na 1, 2 of zelfs meerdere weken zal stijgen.

Spijt hebben van het inhuren van een specialist? Zie het als een investering in plaats van een kostenpost. Doordat jouw website in één keer goed is aangepakt, kan je blijven bouwen op een goede basis. SEO Rotterdam nodig om jouw vindbaarheid te laten groeien? Maak die stap en zorg dat dit jaar ook echt jouw jaar gaat worden!