Tips voor het starten van een Google Adwords Campagne

Het is wel duidelijk dat er ontzettend veel kansen liggen op het gebied van betaald adverteren, zoals Google Adwords. Daarbij moet er wel gezegd worden dat online adverteren behoorlijk in de kosten kan lopen. In dit artikel leggen we uit hoe je een succesvolle Google Adwords campagne kunt starten. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij verschaffen.

Belangrijk om te weten

Het is belangrijk om te weten dat online adverteren behoorlijk duur is. Per zoekwoord betaal je al gauw 50 eurocent tot 2 euro. Het is daarom belangrijk dat je de juiste zoekwoorden uit kiest. Doe je dit niet, dan kan het een duur grapje worden zonder dat het iets oplevert. Het is belangrijk dat de zoekwoorden relevant zijn aan je doelgroep. Je kunt hier achter komen door een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Wanneer je je aanmeldt voor Google Adwords krijg je gratis toegang tot informatie over de zoekvolume per zoekwoord.

Uiteindelijk draait het om conversie en niet om het aantal bezoekers. Er zijn genoeg voorbeelden van websites die een hoop bezoekers binnen krijgen, terwijl de conversie niet of nauwelijks de lucht in gaat. Het kan zijn dat je bezoekers niet relevant zijn aan het product of dienst die je aanbiedt. Of dat jouw doelgroep dergelijke producten niet online kopen, maar in de winkel.

De conversie verhogen

Het is prima om veel geld uit te geven aan Google Adwords, maar dan moet er natuurlijk wel meer geld terug verdient worden. In dit geval is het belangrijk dat de conversie hoog blijft. Een efficiƫnt ingerichte landingspagina kan hier goed bij helpen. Wanneer je er zelf niet uit komt, kun je er voor kiezen om hulp in te schakelen. In dit geval kom je bij een Google Adwords Specialist terecht.