Het gebruik van anti virus software

Het installeren van anti-virus software is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om je computer te beschermen, het heeft zijn beperkingen. Omdat het is gebaseerd op handtekeningen en kan daarom alleen bekende handtekeningen detecteren. Dan nog is het belangrijk om deze handtekeningen up-to-date te houden. Je zal wel nog gevoelig zijn voor malware die circuleert voordat de anti-virus leveranciers hun handtekeningen toevoegen, maar des al niet te min is het belangrijk up to date te blijven.

Welke software moet je gebruiken?

Er zijn veel leveranciers die anti-virus software produceren, en beslissen welke te kiezen kan verwarrend zijn. Anti-virus software voert meestal dezelfde soorten functies uit, je beslissing kan daarom worden aangedreven door aanbevelingen. Bijzondere kenmerken waar je wel op moet letten zijn: beschikbaarheid of prijs. Ongeacht welk pakket je ook kiest, het installeren van een anti-virus software zalje niveau van bescherming verhogen.

Dit type van anti malware bescherming is een essentiële laag in elke organisatie of thuis netwerk. Het zal de verdediging arsenaal vormen en een krachtige bescherming tegen malware waarborgen. Organisaties die vallen onder de regelgeving paraplu van de wetgeving, zoals de Gramm-Leach-Bliley Act en de Health Insurance Portability and Accountability Act, moeten zich houden aan de PCI DSS-normen voor het accepteren van betaalkaarten en dienen antimalware beveiliging als een onderdeel van de uitvoering van hun compliance-eisen te hebben.